Hur man laddar ner musik

Hur man laddar ner musik.

Ladda ner musik från en digital källa till datorn är ganska lätt. Det blir dock en komplicerad affär när man ska tänka på upphovsrättslagar, kvalitet och datasäkerhet. Här är en översikt över dina val med detta i åtanke.

Skapa en mapp för din musik. De flesta datorer har en mapp som redan utsetts för detta ändamål. Microsoft Windows har en musikmapp. Kontrollera att denna mapp inte delas med någon.

Spela in vad du hör. Om du lyssnar på webbradio eller någon annan typ av musik som spelas på Internet, kan du använda ett program för att spela in det du hör. Nackdelen är att de programen brukar resultera i att musiken kommer att vara i låg kvalitet i jämförelse med vad du kan få från en CD eller med en betald nedladdning. Här är några artiklar om hur du använder ljudprogram för inspelning:

Hur man laddar ner musik från MySpace eller någon annan gratis hemsida.
Hur du spelar in datorljud med GoldWave
Hur du spelar in en podcast med Audacity

Leta efter PR nedladdningar. Kolla artisternas hemsidor – ibland finns det nedladdningar tillgängliga gratis. Gör en sökning på Internet efter ”promo” och ”Download”, och namnet på artistens namn, eller en viss typ av musik.

Köp MP3 album. Det finns flera webbplatser som säljer digitala album och singlar, som iTunes och Amazon.
Om du har en bärbar MP3-spelare, se då till att den är kompatibel med hämtningsplatsens filer. I de flesta fall är det möjligt att fixa detta, men det kan vara en komplicerad process som du kanske vill undvika.

Du kan också bränna ner musiken på en CD – i detta fallet är formatet inte så kritisk. CD-skivan måste formateras för ljud CD formar (waw) om du vill spela upp den i CD-spelaren eller i din bilstereo. Du kan också lyssna på musiken från datorn med en CD-rom.

Prissättningssystemen varierar. Vissa webbplatser kräver ett abonnemang, andra inte. Det kan också vara olika priser för att lyssna på en låt och ladda ner den. Vissa webbplatser erbjuder gratis provperiod.

Undersök peer-to-peer (P2P) nedladdning av program (som Musicjacker, Limewire, FrostWire, Blubster och Kazaa). Dessa program delar filer med personer du inte känner, och denna form av delning är full av kontroverser, copyright begränsningar. Dessutom kan kvaliteten på musiken du hämtar ner vara inkonsekvent, och det finns alltid möjlighet till att du får ner virus. Torrent fildelning har liknande problem, även om musiken inte laddas ner på samma sätt, nedladdningen delas upp i bitar som kommer från flera olika källor.

MP3 är det format som dominerar när det gäller digital musik, men WMA och AAC-filer börjar faktiskt vinna mark.
Låg bithastighet låtar (under 192 kbps) är dålig ljudkvalitet. 320kbps är den bästa för MP3.

att Dela din nedladdade musik med någon annan person, oavsett om du gör det för pengar eller inte, anses det bryta mot upphovsrättslagen i de flesta länder. Var försiktig med webbplatser som kräver att du anger en e-postadress först. De kommer sannolikt att skicka dig massa spam.

Publicerat på ladda ner musik  den: 6 Nov, 2012

Related posts:

  1. Ladda ner musik lagligt
  2. musik gratis och lagligt
  3. Hur kunde vi leva utan Spotify
  4. Vilken åsikt har du om att ladda ner?
  5. Ladda ner musik! Hur gör man och var ifrån?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>