Ladda ner musik! Hur gör man och var ifrån?

ladda ner musikVi på ladda ner musik ska försöka ge dig information om hur du kan ladda ner musik och var du kan göra det.

Ladda ner musik säger man är en överföring av musik från en dator till en annan dator eller webbplats. Detta uttryck omfattar både lagliga nedladdningar och illegala nedladdningar, av upphovsrättsligt material utan tillstånd eller betalning.

Idag finns det många populära musikaffärer på nätet som säljer digital musik. iTunes Store , Amazon MP3, eMusic ,Google Play , CD Universe, Nokia Music Store, Tune App, spotify och många fler. När du laddar ner musik lägligt kodas de med någon sorts kod som begränsar kopieringen av musiken. Nästan all musik i dag som laddas ner är alltid komprimerade med hjälp av någon codec (vanligtvis MPEG-1 Layer 3, Windows Media, eller AAC), vilket minskar filstorleken och krav på bandbredd. Dessa musik tjänster har skapats tack vare bättre teknik och kundernas behov av att ha snabb tillgång till musik. Denna affärsmodell är svar på den digitala revolutionen och gör så att ladda ner lagligt blir mer attraktivt för användarna.

Ladda ner musik lagligt

Alla gillar gratis musik men ingen gillar att bli stämd.  Det är i dag väldigt lätt att ladda ner låtar, men det gäller att vara upplyst om vad det är som gäller, så att man inte får ovänliga brev från en advokat.

Gränsen mellan lagligt och olagligt är väldigt diffust.  Det råder en väldigt stor osäkerhet idag eftersom lagen tenderar att fortfarande släpa efter den tekniska utvecklingen, det finns i dag en gråzon där det finns fri musik, som inte är helt laglig, men som inte heller är olaglig. Människor kan därför dra nytta av dessa luckor med liten risk för att bli stämda.

Ladda ner musik från YouTube

På sidan http://youtube2mp3.se/ kan du ladda ner låtar gratis från Youtube i formatet mp3 genom deras verktyg. Du klistrar bara in YouTube adressen på sidan och sedan är det bara att klicka på Ladda ner, och musiken laddas då ner till din dator i mp3 format.

 

Related posts:

  1. Ladda ner musik lagligt
  2. musik gratis och lagligt
  3. Hur kunde vi leva utan Spotify
  4. Hur man laddar ner musik
  5. napster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>